Тросик кришки паливного баку

Вся правда про дизельні апарати Smart, особливості обслуговування та експлуатації.

Модератори: Empy, SMARTDOC

Відповісти
-tyt--
НовичОк
Автомобіль: Smart ForTwo 451 0,8cdi

Тросик кришки паливного баку

Повідомлення -tyt-- » 22 червня 2025, 18:24

Пластик деградує, "тросик" розсипається на шматочки.
Знайшов на Аліку пропозицію самого тросику Зображення

та тросика одразу з кільцем, що надівається на кришку баку: Зображення

Там різниця у ціні є чи нема, я не розібрався, але вона не критична. Але постала дилема:я гадки не маю, як зняти з кришки баку старе цільце, щоб вставити туди нове.
Вірніше, старе-то цільце з кришки я зможу зколупати, але зруйнувавши його. А чи є можливість надіти нове кільце з тросиком на кришку баку, не розкусуючи те кільце?
Скоріше за все, там є якесь "колдунство", що дозволяє розібрати кришку буку на деталі, не руйнуючи їх, але я як не крутив ту кришку в руках, ніяк не знайшов способу розібрати її на деталі :(

Знавці, чи розбирається та кришка, є спосівб?
А який?

Чи не паритись і купувати тросик без кільця і колхозити його до старого кільця?

-tyt--
НовичОк

Re: Тросик кришки паливного баку

Повідомлення -tyt-- » 23 червня 2025, 09:23

Проблема вирішена :)
За допомогою двох невеликих пласких викруток старе кільце з тросиком вдалося безпечно зняти, а потім просто надіти назад.
А сам тросик від кільця не складно відокремити видививши два пластикових шпенька. І просто назад прикріпити новий тросик тими самими шпеньками.

При розгляді дома за столом, під лампою, проблема виявилася не такою складною, як ввечері у дворі біля машини ;)

-tyt--
НовичОк

Re: Тросик кришки паливного баку

Повідомлення -tyt-- » 04 липня 2025, 09:19

Новий тросик з кільцем приїхали. На примірку виявилось, що нове кільц не дуже впевнено сидить на кришці паливного бака, воно трохи ширше і трохи більше діаметром. Не спадає, але ледь тримається.
Довелось таки від'єднати новий тросик від кільця і змонтувати його на старе кільце. Така комбінація стала і працює відмінно, проблема вирішена :)

Відповісти

Повернутись до “Дизельний Smart”