Центральний замок зафіксувався при відкритій дверці

Форум присвячений темам всього, що пов'язане з електронікою та пов'язаним обладнанням.

Модератори: Empy, SMARTDOC

Відповісти
FireFrog
Новоприбывший
Автомобіль: Smart city 0.8cdi (2001)

Центральний замок зафіксувався при відкритій дверці

Повідомлення FireFrog » 20 грудня 2022, 00:30

Всім привіт!

Ситуація така:
Smart city 0.8cdi 2001, корпус 450.
Іноді стикаюсь з тим, що в мороз не закриваються дверцята, я їх просто притискаю і блокую кнопкою біля рожків.

Сьогодні щось пішло не так, замок клацнув, але водійська дверця привідкрилась і замок клацнув ще раз. Тепер вона постійно в положенні "закрито", але відкрита)
Закрити її не можу, бо впирається в той металічний квадрат в корпусі машини і десь на сантиметр не притискається :(
Тобто, замок на дверці постійно в положенні "замкнено" і пазами не сходиться з тримачем на корпусі.

Пасажирська дверця в цей час була просто закрита як завжди, станом на зараз - закрита намертво, не відчиняється ні зсередини, ні ззовні.

Тож, я маю одну наглухо закриту дверцю, одну навстіж відкриту 😅

Пробував закривати/відкривати центральний замок ключем, кнопкою на панелі і всякими їх комбінаціями - ситуація не змінюється (реле при цьому клацає).

Десь читав, що центральний замок ще можна відкрити, відкривши ключем багажник - але і тут є проблемка, ключ не підходить до замка багажника 😅

Короче, не знаю що робити, може хтось зіштовхувався і може щось підказати?)
Смарт-сто в іншому кінці міста, складно буде їхати взимку з відкритою дверкою. Найближче в парі сотень метрів, але хз чи люди, що не ремонтують смарти постійно, чимось допоможуть (але вранці обов'язково заїдуть).
Ведмежатників викликати теж не знаю чи є сенс :(

Допоможіть, будь ласка, бо машинка припаркована на пустирі боком на бордюрі, щоб дверця прикрилась хоч трохи, і хотілось би поскорше з тим розібратись :)

SMARTDOC
☎ 0505266888
Автомобіль: SmartFortwo 451CDI и 453ED

Re: Центральний замок зафіксувався при відкритій дверці

Повідомлення SMARTDOC » 20 грудня 2022, 18:22

FireFrog писав: 20 грудня 2022, 00:30 Всім привіт!

Ситуація така:
Smart city 0.8cdi 2001, корпус 450.
Іноді стикаюсь з тим, що в мороз не закриваються дверцята, я їх просто притискаю і блокую кнопкою біля рожків.

Сьогодні щось пішло не так, замок клацнув, але водійська дверця привідкрилась і замок клацнув ще раз. Тепер вона постійно в положенні "закрито", але відкрита)
Закрити її не можу, бо впирається в той металічний квадрат в корпусі машини і десь на сантиметр не притискається :(
Тобто, замок на дверці постійно в положенні "замкнено" і пазами не сходиться з тримачем на корпусі.

Пасажирська дверця в цей час була просто закрита як завжди, станом на зараз - закрита намертво, не відчиняється ні зсередини, ні ззовні.

Тож, я маю одну наглухо закриту дверцю, одну навстіж відкриту 😅

Пробував закривати/відкривати центральний замок ключем, кнопкою на панелі і всякими їх комбінаціями - ситуація не змінюється (реле при цьому клацає).

Десь читав, що центральний замок ще можна відкрити, відкривши ключем багажник - але і тут є проблемка, ключ не підходить до замка багажника 😅

Короче, не знаю що робити, може хтось зіштовхувався і може щось підказати?)
Смарт-сто в іншому кінці міста, складно буде їхати взимку з відкритою дверкою. Найближче в парі сотень метрів, але хз чи люди, що не ремонтують смарти постійно, чимось допоможуть (але вранці обов'язково заїдуть).
Ведмежатників викликати теж не знаю чи є сенс :(

Допоможіть, будь ласка, бо машинка припаркована на пустирі боком на бордюрі, щоб дверця прикрилась хоч трохи, і хотілось би поскорше з тим розібратись :)
Зафіксуйте дверку ремнем безпеки продітим крізь ручку на двері и так доїдете до смартСТО. Не раджу звертатись в інші місця, бо там тільки наломають дрів.
Вам треба було зразу туди їхати, бо притисканням и закриванням на кнопку центрального замку ви можете зломати замки, що врешті й сталося.
Якщо Київ, то приїжджайте до мене. Тел. під ніком.

Відповісти

Повернутись до “Електроустаткування та електроніка”